lauantai 22. maaliskuuta 2014

Crème brûlée


 
Yksinkertaisista aineksista syntyy hyviä juttuja. Pikkuvuokien ja kaasupolttimen puutttuminen ei haittaa, crème brûléen voi valmistaa esimerkiksi kahvikuppeihin ja sokerikuorrutuksen sijaan crème brûléeta voi syödä vaikka marjojen kanssa.

Crème brûlée

1 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
3, 5 dl kevytmaitoa
5 keltuaista
½ dl sokeria

Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja laita ne kattilaan vaniljatangon sekä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen (ei siis hellanlevyä kuutoselle). Yhdistä keltuaiset ja sokeri kulhossa ja vatkaa niitä hetki. Kaada kuuma kermamaito-seos ohuena nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Älä vatkaa liikaa; pinnalle ei saisi muodostua vaahtoa. Kaada seos vuokiin tai kahvikuppeihin. Nosta vuoat syvälle uunipellille tai paistonkestävään astiaan, jossa on korkeat reunat. Siirrä uuniin. Kaada pellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu vuokia puoleenväliin. Kypsennä uunin alatasolla 190 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä crème brûléet ennen tarjoilua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti