perjantai 7. maaliskuuta 2014

Punajuurifalafelit

Punajuurifalafelit ovat pikaruokaa, mikäli valmistusprosessia vertaa oikeiden falafelien tekoon. Punajuurifalafelien paistumista odotellessa voi tiskaamisen lisäksi valmistaa lisäkkeiksi esimerkiksi hummusta ja jugurttikastiketta. Nauti punajuurifalafeleja pitaleipien välissä erilaisten kastikkeiden, rucolan ja halloumjuuston kanssa. Tällä kertaa punajuurifalafelpitoja syötiin juuri 18 vuotta täyttäneen ystävän synttäreiden merkeissä, juomaksi suositellaan siis tietysti kuoharia. :)

Nälkäisenä napatun kuvan laatu on sotkuinen. Päällä korianteria ja seesaminsiemeniä.

Punajuurifalafelit

250 g käsittelemättömiä punajuuria
1 tlk kikherneitä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tahinia
2-3 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua lehtipersiljaa
½ ruukkua korianteria
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
suolaa
2 tl juustokuminaa

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella tai blenderillä. Yhdistä sipulit raastetun punajuuren ja soseutettujen kikherneiden kanssa. Lisää tahini, yrtit, mausteet, korppujauho ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää oliiviöljyä niin, että taikinasta tulee sopivan kiinteää. Muotoile taikinasta palloja. Paista falafeleja uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti