perjantai 7. maaliskuuta 2014

Pähkinäleipä

Tästä pähkinäleivästä tekee mainion (hyvän maun lisäksi) sen loputtomat muuntelumahdollisuudet. Tällä kertaa tein leivän alla olevan ohjeen mukaan, mutta leipää voi muunnella käyttämällä erilaisia pähkinöitä, leseitä tai jauhoja. Yhden pähkinädesin voisi korvata esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä tai karpaloilla. Pähkinäleivän resepti on variaatio ruotsalaisen bloggarin Leila Lindholmin filmjölkslimpasta.

   
Pähkinäleipä

4,5 dl täysmaitoa
1 dl siirappia

2,5 dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
1 dl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita

1 dl hasselpähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl rusinoita

1,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa

Yhdistä maito ja siirappi kulhossa. Hienonna pähkinät ja kuivatut hedelmät. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita huolellisesti. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan, ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti