tiistai 17. maaliskuuta 2015

Viikuna-suklaakakku

                               


Tämä kakkuresepti on kehitetty äkilliseen makeannälkään tiistai-iltana. Reseptin toteutukseen ei tarvita edes reissua kauppaan, ainekset löytyvät kotoa melkein aina. Eikä suklaanhimoakaan näin ollen tarvitse sietää kauaa... Paista kakkua niin, että se jää keskeltä tahmeaksi. Maku on näin ihanan suklainen ja täyteläinen.

Viikuna-suklaakakku

1,5 dl kaakaojauhetta
75 g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa
200 g viikunoita
1 dl kahvia

Pilko viikunat ja laita ne likoamaan kahviin muun taikinan valmistamisen ajaksi. Sulata voi ja sekoita siihen kaakaojauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä voi-kaakaoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi kahvi ja viikunat. Sekoita. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua noin 15 minuuttia 175 asteessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti