sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Bataatti-kikhernekeitto nuudelilla


T'ämä thaimaalaisia vaikutteita omaava keitto on lämmittävän ja pehmeän makuista. Valmistus on nopeaa ja keiton valmistumista jaksaa odotella arki-iltojenkin nälässä. Keltainen currytahna ei ole erityisen tulista ja sopii hyvin yhteen bataatin kanssa. Käytä ohjeessa riisinuudelia, joka on leveää (ohut nuudeli ei toimi vaan muodostaa klöntin). 



Bataatti-kikhernekeitto nuudelilla

1 bataatti 
1 prk kikherneitä
1 kerä riisinuudelia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
inkivääriä
1 chili
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl keltaista currytahnaa
1 rkl kalakastiketta
5 dl kookosmaitoa
3 dl vettä

Esikäsittele vihannekset. Pilko salottisipuli ja bataatti lohkoiksi. Silppua valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna kattilassa öljy ja currytahna. Lisää sitten chili, valkosipuli ja inkivääri. Paista muutama minuutti. Lisää salottisipuli ja bataatti ja paista hetki. Lisää kookosmaito ja vesi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sitten kikherneet ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi riisinuudelikerä ja cashewpähkinät ja keitä enää pari minuuttia niin, että nuudeli kypsyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti