keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Porkkana-avokadosalaatti




Helsingin Sanomien ruokasivut ovat luottolähde hyville resepteille. Niin tälläkin kertaa. Vaiheikas valmistus kannattaa, koska salaatti on loistavan makuista! Pitkän reseptihiljaisuuden jälkeen sähköinen arkisto päivittyy taas; kiitos ystävän kehotuksen ;)

Porkkana-avokadosalaatti
1 kg porkkanoita
1 appelsiini (osa marinadiin, osa kastikkeeseen)
1 sitruuna (osa marinadiin, osa kastikkeeseen)
Marinadi:
puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu
½ tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl chiliä
½ tl mustapippuria
Kastike:
Puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
2 kypsää avokadoa
Vihreää salaattia
4 rkl ranskankermaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 tl seesaminsiemeniä
Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Kuori porkkanat ja halkaise isokokoiset porkkanat pitkittäin puoliksi. Keitä porkkanoita miedosti suolatussa vedessä 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta hyvin ja siirrä paistonkestävään laakeaan astiaan.
Purista puolikkaan appelsiinin ja sitruunan mehu kulhoon. Jätä toiset puolikkaat odottamaan. Sekoita mehujen joukkoon loput marinadin ainekset eli juustokumina, pilkotut valkosipulinkynnet, timjami, oliiviöljy, punaviinietikka, suola, chili ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja kaada seos porkkanoiden joukkoon. Paahda sitten porkkanoita 230-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanoissa on paahtuneita pieniä ruskeita pilkkuja. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Valmista kastike. Purista loput sitrushedelmät, lisää 1 dl oliiviöljyä, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
Puolita avokadot, poista kivi ja viipaloi. Pilko salaatti kulhoon. Paahda auringonkukan- ja seesaminsiemenet kevyesti kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
Kasaa porkkanat ja avokadoviipaleet salaatin päälle. Ripottele päälle paahdetut siemenet ja lisää sopivasti kastiketta. Tarjoile ranskankerman kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti